AVOKADO MED JÄMN KVALITÉ
OCH FÖRDUBBLAD LIVSLÄNGD
Ett nytt mogningskoncept som garanterar jämn kvalité, oöverträffad smak och mer än dubbelt så lång hållbarhet
Hållbar mognad i butik
På Ica
På Mathem och Lidl
På Hemköp
Saknar du oss i din närmsta butik?
Fråga efter Hållbar Mognad™
Svinnet i siffror
VAD SÄGER STATISTIKEN?
Som en del av vår analys och förberedelse genomförde vi på Swedlog en kompletterande, färsk konsumentundersökning i juli 2022. Resultatet är dystert, och bekräftar egentligen det vi redan vet. Men varje problem har tack och lov en lösning!
%
34% av konsumenterna undviker att köpa avokado för att de sällan är nöjda
%
91% har inte kontaktat berörd butik vid köp av dålig avokado
%
61% anser att både pris och kvalité är viktigt vid köp av avokado
HÅLLBAR MOGNAD™ – Alltid jämn kvalité, dubbelt så lång hållbarhet
Gör ett hållbart val och vinn tillbaka konsumentens förtroende
En bättre fruktkvalité
Mognadsprocessen börjar inifrån och ut
Avokado med mer arom och förbättrad smak
Konstant och jämn mognadskvalité
Bättre styrka på skalet och en insida som är Ready-to-Eat
Lång hållbarhet: 10-12 dagar längre än med den gamla mogningstekniken
Minskat svinn i butik och i hemmet
Fruktskador kommer att minska, vilket gör att klagomål minskar och att konsumenten kommer tillbaka
så funkar tekniken
Kärnan är hemligheten. Den oöverträffade smaken och den dubbelt så långa hållbarheten börjar inifrån och ut.
Mogningen sker i gastäta CA-mognadsrum (Controlled Atmosphere) med idealiska förutsättningar i temperatur, CO2, syre och eten (H2C4)*.
Förutsättningarna är en uppsättning unika parametrar, en algoritm, som aktivt ställs in för rummet. Parametrarna varierar beroende på fruktens ursprung. Detta eftersom jordkvalitén och väder skiljer sig mellan olika länder och regioner.
Systemet övervakar kontinuerligt nivåerna och styr mognadsprocessen, vilket skapar en stressfri mognad i en atmosfär som är kontrollerad och optimal för respektive fruktomgång.
*Eten är en signalsubstans och kolväte som finns naturligt i frukter. Substansen avges av mognande frukter, och genom att aktivera detta, med exakt rätt koncentration vid exakt rätt tidpunkt, får frukten hjälp att mogna snabbare med förlängd hållbarhet.
Tillgänglighetskalender Avokado
behöver du hjälp att hitta en perfekt lösning?
Avokado – god och nyttig fakta
Vad är en avokado?
Visste du att avokado egentligen är ett bär och inte en grönsak? Det skrovliga skalet och formen gör att avokado även kallas alligatorpäron, och det finns närmre 400 typer av avokado. Alla typer skiljer sig i smak, form och färg. Visst är det fantastiskt? Avokado odlas på många olika platser i världen. Syd- och Nordamerika är ledande på att odla avokado, tätt följt av Mexico, södra Spanien, Sydafrika och Israel.
Varför ska man äta avokado?
Avokado är ett av de mest näringstäta livsmedlen som vi kan äta. Den har massor med hälsofördelar och näringsämnen. Guinness rekordbok har utsett avokadon till världens nyttigaste och mest hälsosamma frukt.
Avokado är näringsrik
Förutom vegetabiliska och omättade fetter innehåller avokado vitamin A, E, biotin, alfa- och betakaroten, kalcium, fiber och avokatin B. Dessutom är avokado fullproppad med antioxidanter, vilket är nyttigt både för hälsan och utseendet. Antioxidanter har en bromsande effekt på celldelningsprocessen, vilket i sig är den biologiska processen för åldrande.
Förutom att skydda hjärtat, hålla blodkärlen i gott skick och motverka sjukdomar, bidrar avokado till att sänka kolesterolvärdet, förbättra hjärnkapaciteten och förebygga hudåldrande och synfel. Kort och gott – naturens verkliga superlivsmedel.
På vilka olika sätt kan man äta avokado?
Hur man äter avokado går att variera på mängder av olika sätt. Gör en riktigt krämig guacamole, eller skiva och lägg den på mackan. Fullända en näringsrik smoothie eller varför inte använda avokado som tillbehör i din hamburgare eller sallad? Nedan hittar du några andra smakrika tips.